Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Κοινοποίηση:


Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φαλατάδου, η ακολουθία των Θεοφανείων. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Ζαλώνης, ο πρώην Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο επίτροπος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Αλέξανδρος Μέγκουλας, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Φαλατάδου κ. Νικόλαος Τριαντάφυλλος,

το μέλος της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις κ. Αλέξανδρος Περράκης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ" κ. Κωνσταντίνος Βιδάλης και οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων κ. Μάρκος  Αλβέρτης και κ. Νικόλαος Βιδάλης, παρευρέθησαν στον μεγαλοπρεπή Ναό του χωριού, για να δεχτούν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και να συμμετάσχουν στην Τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Αμέσως μετά την ακολουθία, εν πομπή μετέβησαν στο παλιό υδραγωγείο του χωριού, την «Παλιαμάντρα» όπου ο εφημέριος πρωτ/ρος  Άγγελος Τζανουλίνος, συνεπικουρούμενος από τους επισήμους που μετείχαν της Τελετής, τέλεσε τον Καθαγιασμό των υδάτων, κατά τον παραδοσιακό τρόπο.

Στο τέλος όλοι μετέβησαν στην αίθουσα την Εκκλησίας όπου κόπηκαν οι πίτες α) του Συλλόγου εν Αθήναις και των Απανταχού Φαλαταδιανών και β) του τοπικού διαμερίσματος Φαλατάδου. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Αντιδήμαρχος και πρώην Δήμαρχος Τήνου.