Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Έγινε ο Αγιασμός των κατηχητικών σχολείων της Τήνου

Κοινοποίηση:
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 17:30μ.μ., τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ενοριακό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλεως Τήνου, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής περιόδου 2012-2013.


Παρευρέθησαν οι Αιδεσιμο. Εφημέριοι της ιεράς νήσου, γονείς, δάσκαλοι, κατηχητές και παιδια από όλες της βαθμίδες των Κατηχητικών Σχολείων.
Το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου &  Τήνου κ. Δωροθέου Β’ ανέγνωσε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Στυλιανός Τουφεκλής, Διεθυντής των Κατηχητικών Σχολείων της ιεράς νήσου Τήνου.
Διδακτικότατα ομίλησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Άγγελος Τζανουλίνος με θέμα «Η Πνευματική Προσφορά του Κατηχητικού στην Σημερινή Κρίση» τονίζοντας την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων και την διαχρονική προσφορά τους στα νέα παιδιά αλλά και στην Κοινωνία ολόκληρη.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και ευχαρίστησε τα παιδιά μας, τους γονείς, τους κατηχητάς, τους διδασκάλους όλων των βαθμίδων και απένειμε τα Διοριστήρια στους κατηχητές.
Επίσης διανεμήθηκαν στους παρευρισκομένους, το νέο 31ο τεύχος του νεανικού περιοδικού «Θαλασσοπούλια».
Έγινε στο τέλος μικρά δοχή για τους παρευρεθέντες από τον Εφημέριο του εξονομασθέντος Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Τουφεκλή και την εκκλησιαστική επιτροπή.
Την όλη οργάνωση και τον συντονισμό είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Γεώργιος Φανερός.
      Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ   ΔΩΡΟΘΕΟΣ  Β΄

             ______________________________________________
ΜΗΝΥΜΑ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
2012-2013
 


Αγαπημένα μου παιδιά,ξεκίνησε ήδη η νέα σχολική χρονιά...

Καθημερινά πηγαίνετε στα Σχολεία για να εφοδιαστείτε με γνώσεις, που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας, να γίνετε δημιουργικά μέλη της, να σταδιοδρομήσετε επαγγελματικά και να συνεισφέρετε, όσο αναλογεί στον καθένα και την κάθε μιά σας, στην πρόοδο και την προκοπή της Πατρίδας μας, που από σας περιμένει ένα καλύτερο αύριο.
Δεν αρκούν, όμως, οι γνώσεις, όσο πολλές, σημαντικές και αναγκαίες και να είναι, αν δεν συνοδεύονται και από τη Γνώση του θελήματος του Χριστού, αν δεν συνοδεύονται από την βιωματική πίστη μας προς Αυτόν!
Αυτήν ακριβώς τη Γνώση σας προσφέρει η Εκκλησία μας με τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Χριστιανικές Ομάδες, που λειτουργούν στις Ενορίες όλων των νησιών μας.    
Εντάξετε στο εβδομαδιαίο Πρόγραμμα των μαθημάτων σας και ένα ακόμη μάθημα, διαφορετικό, ευχάριστο, αλλά και τόσο σημαντικό, το, σε εισαγωγικά, μάθημα του Κατηχητικού Σχολείου.
Έλθετε, παιδιά μου, και ίδετε, ότι ο Χριστός μας προσφέρει μια άλλη πρόταση ζωής, μιας ζωής αξιοβίωτης και αληθινής!
Έλθετε στο Κατηχητικό Σχολείο, κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία Του, και ίδετε ότι μπορεί "όλοι να σας γελάσουν φοβερά και να προσπαθήσουν να σας σπάσουν της ψυχής σας τα φτερά, Αυτός, όμως, θα είναι πάντοτε για μας η μόνη Ελπίδα και Χαρά".








 

Φωτογραφίες: Λουκάς Τριανταφυλλόπουλος 


Πηγή: Τήνια NEWS / TinosEmagazine