Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η λήξη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στο ιερό νησί της Τήνου

Κοινοποίηση:
         Σήμερα το απόγευμα (27.Μαΐου.2012) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατήσαντος του Σεβ. κ. Δωροθέου Β, συμπροσευχηθέντων απάντων των κληρικών της Τήνου, προ του πέρατος του οποίου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική προσφορά για την τοπική Εκκλησία των κυριών και κυρίων που έχουν τον ιεραποστολικό ζήλο της μελέτης και ερμηνείας των Αγιογραφικών Λογίων, συνεπικουρούντες το έργο των Εφημερίων για την οικοδομή στις ψυχές των ανθρώπων του Ευαγγελικού Λόγου.

        Συνεχάρη και ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο των πνευματικών αυτών συνάξεων και ευχήθηκε ο Λόγος που σαν σπόρος εσπάρη στις καρδιές τους να καρπογονήσει και να αποτελέσει πηγή σιτοδότιδα και για ψυχές άλλων ανθρώπων.
        Μετά το πέρας του Εσπερινού η σύναξη μετέβη στο παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Οσίας Πελαγίας , όπου διενεμήθησαν από τον Σεβασμιώτατο ευλογίες και παρετέθη από την Ηγουμένη και τις Αδελφές μοναστηριακή δοχή, για τη διοργάνωση της οποίας συνέβαλαν και ευσεβείς κυρίες.
       Την όλη οργάνωση είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
      Μετά ταύτα ο Σεβ. κ. Δωρόθεος μετέβη στην περιοχή Άβδος και ευχήθηκε στον εκεί παρεπιδημούντα Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο τον Τήνιο για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στη μνήμη του οποίου έχει ανεγείρη, δαπάναις του ιδίου, ιερόν παρεκκλήσιον.

Επιμέλεια κειμένου - Φωτογραφίες