Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

-> ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ <-

Κοινοποίηση:

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας τελέστηκαν οι Ιερές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος στο χωριό μας και στην ενορία μας. Η προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα την Μεγάλη Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή ήταν ικανοποιητική αν και ο κόσμος που ήρθε στο χωριό φέτος ήταν ελάχιστος τόσο λόγω του καιρού όσο και της οικονομικής κρίσης. Την Μ. Πέμπτη σημειώνουμε την παρουσία του Δημάρχου της Τήνου  κ. Παναγιώτη Κροντηρά, του Αντιδ. κ Στέφανου Λαγουρού, του Επιτρόπου του ΠΙΙΕ κ Αλέξανδρου Μέγκουλα, το μέλος της Αδελφότητας Τηνίων κ Αλεξ. Περράκη, του προέδρου των Απανταχού Φαλαταδιανών κ Μάρκου Αλβέρτη και πολλών ξένων επισκεπτών του νησιού μας και του χωριού, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τον Ιερό Ναό όσο και από την όλη κατάνυξη της ημέρας. Στο σημείο εδώ πολλά συγχαρητήρια στον εφημέριό μας για τις τόσο κατανυκτικές ακολουθίες αλλά και την τέλεια οργάνωση και στολισμό του ναού όπως αρμόζει αυτές τις ημέρες.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης και στην συνέχεια έγινε η Λιτάνευση της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού  και καταλήγοντας στην Παναγία όπου έγινε και σχετική δέηση για τους Απανταχού Φαλαταδιανούς, αλλά και για τους κεκοιμημένους στο κοιμητήριο. Σε όλη την διαδρομή αντηχούσαν τα βεγγαλικά από τους μικρούς και μεγάλους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Εφημέριος Π. Άγγελος Τζανουλίνος εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού ευχαρίστησε όλους, όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς αυτές της ημέρες και ιδιαίτερα τις γυναίκες του χωριού για τον καθαρισμό και φροντίδα του Ι. Ναού ,τις γυναίκες και τους άνδρες τις Εκκλ/κής Επιτροπής, τους Ιεροψάλτες και ιδιαίτερα τον κ. Νικόλαο Δημουλά , τα παιδιά που ήταν και διακόνησαν στο Ιερό βήμα που  ξεπέρασαν  τα 10 άτομα και με ησυχία και με τάξη βοήθησαν στις Ιερές ακολουθίες ,τον κ Φιλόθεο Κουμαριανό για την προσφορά των λουλουδιών για τον στολισμό του Επιταφίου ,τον κ Δεσύπρη Ευάγγελο για τα αυγά για την διανομή στην τελετή της Αναστάσεως αλλά και όλους όσους παρευρέθησαν και παρακολούθησαν τις ιερές ακολουθίες με κατάνυξη και σεβασμό. Και τέλος τον Γεώργιο Τζανουλίνο γιό του εφημερίου για την συμμετοχή του φέτος στο αριστερό ψαλτήρι μετά τον θάνατο του αγαπητού μας Απόστολου Μωραίτη, αλλά και για την δημιουργία ιστότοπου στο διαδίκτυο για τον Ιερό Ναό, και με την αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών, και έγινε αποδέκτης πολλών και αρίστων εντυπώσεων από πολλά μέρη. Κατά την έξοδο έγινε το πατροπαράδοτο κέρασμα στο εκκλησίασμα ,της Τηνιακής Τυρόπιτας και του Φαλαταδιανού ρακιού από την Εκκλ/κή επιτροπή.

Το πρόγραμμα δεν τελειώνει εδώ αλλά συνεχίζεται όλη την Πασχαλινή περίοδο με τις Αναστάσιμες θ. Λειτουργίες στα Εξωκκλήσια του χωριού μας με τα σχετικά κεράσματα και γλέντια

Την Δευτέρα  τελείται Θ. Λειτουργία στην Παναγία (κοιμητήριο), την Παρασκευή του Πάσχα στην Θεοσκέπαστη και την Κυριακή του Θωμά στην Κακή σκάλα με την συμμετοχή των δύο ενοριών του Φαλατάδου και της Μέσης . Μετά την Θ. Λειτουργία ο Σύλλογος Κακής Σκάλας παρέχει σε όλους τραπέζι και γλέντι μέχρι το βράδυ.

   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Επιμέλεια Κειμένου
Πρ. Άγγελος Τζανουλίνος
Γιώργος Τζανουλίνος