Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΑΤΑΔΟ ΤΗΝΟΥ

Κοινοποίηση:
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προεξήρχε απόψε του Πανηγυρικού Εσπερινού, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο χωριό Φαλατάδος της ιεράς νήσου Τήνου, παρουσία του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων της Τήνου, του Αντιπροέδρου και Μελών της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής, Προέδρων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, καθώς και πλήθος πιστού λαού από το Φαλατάδο και τις γύρω περιοχές.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  αναφέρθηκε στην ομολογία της πίστεως, έτσι όπως καταγράφεται στην 1η Καθολική Επιστολή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, και τόνισε ότι πρέπει, αναγνωρίζοντας τις ευεργεσίες του Κυρίου, να ομολογούμε αδιαλείπτως και μετά παρρησίας την προς Αυτόν πίστη μας.
Συνεχάρη, τέλος, τους κατοίκους του χωριού που τηρούν τα πατροπαράδοτα πανηγύρια, τονίζοντας ότι οι παραδόσεις είναι αυτές, που κρατούν ζωντανά τα χωριά μας και μας συνδέουν  τις γενιές μεταξύ τους, με τους άρρηκτους δεσμούς της πολυαιώνιας εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.