Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

-> Οι Λαμπρές Μέρες

Κοινοποίηση:

Η Μεγάλη Εβδομάδα


Η εβδομάδα πριν το Πάσχα ονομάζεται Μεγάλη. Από την Κυριακή των Βαΐων και κάθε βράδυ ψάλλεται στις εκκλησίες ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. Έτσι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν δραματικά τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου


Σάββατο του Λαζάρου


Το Σάββατο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα η εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου από τον Ιησού. Ο Ιησούς είπε: " Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι η ζωή τους είναι από τα χέρια του Θεού της αγάπης και ότι αυτός έχει την τελευταία λέξη ".

Κυριακή των Βαΐων



Την Κυριακή των Βαΐων η εκκλησία μας γιορτάζει την είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα πάνω σ' ένα μικρό γαϊδουράκι. Ήταν πράξη συμβολική. Ο Ιησούς αποφασιστικά εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα ως ο ταπεινός και αληθινός Μεσσίας. Θέλει να κηρύξει το Ευαγγέλιο του και να τους καλέσει όλους να δεχτούν το σωτήριο για τη ζωή τους μήνυμα.

Μεγάλη Δευτέρα




Τη Μεγάλη Δευτέρα η εκκλησία μας θυμάται δύο γεγονότα α) τη ζωή του Πάγκαλου (πανέμορφος στο σώμα και στη ψυχή) Ιωσήφ και β) το περιστατικό με την άκαρπη συκιά. Ο Ιωσήφ προεικονίζει το Χριστό και η συκιά συμβολίζει τη Συναγωγή που ήτα άκαρπη από καλά έργα.





Στις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε και κείμενα για την υπόλοιπη εβδομάδα