Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ιερές μέρες των Χριστουγέννων, της Περιτομής του Χριστού και των Θεοφανείων στην Ενορία μας

Κοινοποίηση:

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν στην ενορίας μας οι Ιερές Ακολουθίες του Δωδεκαήμερου από τον εφημέριο π. Άγγελο Τζανουλίνο.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τελέστηκε δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Ζαλώνη. Μετά στην ενοριακή αίθουσα έγινε η ευλογία και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και δόθηκαν ευχές από τον εφημέριο. Το βράδυ στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου οι σύλλογοι των Φιλοπροόδων Φαλατάδου και Κακής Σκάλας έκοψαν την βασιλόπιτα, παρουσία του εφημέριου του χωριού, του δημάρχου, του αντιπροέδρου του Ι.Ι.Ε., δημοτικών συμβούλων και άλλων επισήμων. Πριν από την ευλογία της πίτας, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν υπό την καθοδήγηση του εφημέριου π. Άγγελου.
Την εορτή των Θεοφανείων, έγινε η Θ. Λειτουργία και η Τέλεση του Αγιασμού. Στη συνέχεια το εκκλησίασμα, με πομπή, τέλεσαν τον Καθαγιασμό των υδάτων στο παλιό υδραγωγείο του Φαλατάδου, στην περιοχή Παλιαμάντρα. Μετά στην ενοριακή αίθουσα το Δημοτικό Διαμέρισμα του Φαλατάδου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος κ.Ιωάννης Ζαλώνης, ο πρώην δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Οριάνος, ο πρόεδρος του τοπ. Διαμερίσματος κ. Νίκος Τριαντάφυλλος και ο πρόεδρος των Φιλοπροόδων Φαλαταδιανών με τους δύο πρώτους να μεταφέρουν τις ευχές τους.


Τέλος να ενημερώσουμε πως παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι σύλλογοι του Φαλατάδου, παρουσία πολλών Φαλαταδιανών και του π. Άγγελου, είπαν τα παραδοσιακά καθιερωμένα κάλαντα στα σπίτια του χωριού.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από το webradio του Ιερού Ναού και από τα ΤήνιαNEWS








Οι φωτογραφία και το video τραβήχτηκαν από τον Γιάννη Δεσύπρη